Een ringslang op de Brunssummerheide

Sinds mei zijn de ecologen van Kwinfra volop in de weer met het vleermuisseizoen. Hun werkuren zijn allesbehalve standaard, want ze zijn vooral 's avonds laat en 's ochtends vroeg op pad. Hun opdrachtgevers? Dat zijn aannemers, gemeenten en VvE-beheerders in Noord-Holland en, jawel, ook in Zuid-Limburg!

Elke maand pakken de ecologen in samenwerking met Ecolybrium hun spullen en trekken een week lang richting Heerlen en omstreken. Daar voeren ze voor verschillende woningbouwverenigingen onderzoek uit naar gierzwaluwen en vleermuizen. Omdat hun werkzaamheden vooral 's nachts plaatsvinden, zijn de ecologen overdag vrij. En wat doe je dan? Natuurlijk, je gaat op ontdekkingstocht in de omgeving!

Dit keer hadden ze wel een heel bijzondere vondst tijdens hun uitstapje in de buurt van de Brunssummerheide: de ringslang! Een geweldige beloning voor hun harde werk en nachtelijke avonturen.

De ringslang is een beschermde én zeldzame soort die gebonden is aan water. Hij is te herkennen aan de gele en zwarte vlekken achter de kop. Het is een relatief ongevaarlijke slang, want hij is niet giftig en bijt niet als hij gevangen wordt.

Meer weten over plant- en diersoorten, ecologie of wilt u ecologisch onderzoek laten uitvoeren?
Neem contact op met onze ecologen via ecologie@kwinfra.nl of bel 072 505 7500.

Door het hele land voeren wij onderzoek uit:

Kwinfra Milieu- & Civieltechnisch Adviesbureau is een divisie van de Schot Groep

Copyright 2024 | Kwinfra Milieu- & Civieltechnisch Adviesbureau | Alle rechten voorbehouden | Privacy Beleid