Flora en fauna onderzoek, vergunningaanvraag en/of ecologische begeleiding, de ecologen van Kwinfra helpen u graag!
In het kader van de aanvraag van een omgevingsvergunning bij onder andere beoogde bouw-, sloopactiviteiten, grote evenementen, beheer en onderhoud is in de meeste gevallen een ecologisch onderzoek conform de wet natuurbescherming (Wnb) noodzakelijk. Om een inschatting te kunnen maken of uw ingreep/activiteit een effect heeft op beschermde flora, fauna en Natura 2000-gebieden voeren we doorgaans eerst een ecologische quickscan of Quickscan ecologische waarden uit.
Na een Quickscan ecologische waarden (flora en fauna onderzoek) kan worden bepaald of het wel of niet uit te sluiten is dat de ingreep of activiteit nadelige effecten heeft op omliggende natura 2000-gebieden en/of er beschermde dier- en plantensoorten. U ontvangt dan een rapport met de bevindingen op basis van een veldonderzoek en een bureaustudie.
- Indien negatieve effecten zijn uitgesloten, dan kunnen de werkzaamheden met een vrijstelling worden uitgevoerd.
- Indien negatieve effecten niet uit te sluiten zijn zal een aanvullend ecologisch onderzoek noodzakelijk zijn. Na afronding van het onderzoek stellen we een rapport op met de aanbevelingen voor een werkwijze of mitigerende en/of compenserende maatregels. Met dit rapport kan er een ontheffing worden aangevraagd. Met akkoord van het bevoegd gezag mogen de werkzaamheden worden uitgevoerd.
Indien een ecologisch werkprotocol (EWP) benodigd is kunnen wij deze opstellen en de ecologische begeleiding op ons nemen. Tevens voeren we flora en fauna inventarisaties uit. Wij bieden ecologisch advies en denken graag met u mee over oplossingen.
Binnen 2-3 weken kunnen wij een quickscan rapport opleveren.